середа, 25 травня 2011 12:09

Янукович поставив хрест на злитті "Нафтогазу" і "Газпрому"

Янукович поставив хрест на злитті "Нафтогазу" і "Газпрому"

Президент Віктор Янукович виключив потенційне злиття НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром", запропоноване прем'єр-міністром Російської Федерації Володимиром Путіним.

Про це глава української держави заявив в інтерв'ю Bloomberg.

"Якщо Україна продасть частину своїх енергетичних ресурсів, то це буде зроблено прозоро на ринкових умовах. Такі великі підприємства, як енергетичні компанії, будуть проходити реєстрацію на первинне публічне розміщення акцій в найближчому майбутньому", - додав він.

Президент також підкреслив, що Україна хоче знизити ціну на експортований з Росії газ майже на 20% - до $ 240 за 1 тис. куб. м.

Видання нагадало, що Янукович планує зустрітися з російським колегою Дмитром Медведєвим наприкінці червня, щоб обговорити перегляд нині діючого контракту на постачання російського газу, який український президент вважає дискримінаційним.

Зазначимо, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує ціну російського природного газу для України в третьому кварталі 2011 року на рівні $ 350 за 1 тис. куб. м, а в четвертому кварталі вона може перевищити $ 400 за 1 тис. куб. м.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович поставив хрест на злитті "Нафтогазу" і "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути