вівторок, 24 травня 2011 14:26

Бойко пообіцяв 300 мільйонів на український газ

Бойко пообіцяв 300 мільйонів на український газ

Кабінет міністрів України планує вкласти у проекти зі збільшення видобутку газу протягом двох років $ 300 млн.

Про це під час виробничої наради повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

"Ми плануємо інвестувати в проекти зі збільшення видобутку газу в Україні $ 300 млн протягом двох років. Сюди також входить компресорна підготовка, тобто ми плануємо перейти на використання компресорів власного виробництва. Це нам дасть 1,2 млрд куб. м додаткового газу до того рівня, який ми маємо сьогодні", - заявив він.

Крім того, міністр зауважив: "Сьогодні наша головна проблема - виснаження родовищ, ми маємо на сьогодні 60% таких родовищ. Ми плануємо за допомогою пілотних проектів зі збільшення видобутку газу в Україні підвищити ефективність видобутку газу на цих родовищах. Ми будемо розповсюджувати цей досвід на всіх родовищах країни. За рік ми отримаємо 200 млн куб. м газу, це суттєвий вклад в економіку".

Крім того, він зазначив, що існує домовленість про збільшення видобутку газу за рахунок державних компаній "Укргаз" та "Укргазвидобування".

"Чим менше ми будемо вкладати грошей в свою економіку, тим більше ми будемо віддавати їх в економіку інших країн. А чим більше ми будемо видобувати газу на території нашої держави, тим більше шансів, що ми будемо платити меншу суму за імпорт газу", - сказав Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Бойко пообіцяв 300 мільйонів на український газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути