пʼятниця, 25 травня 2012 11:48

Янукович підписав закон про плаваючий акциз на паливо

Янукович підписав закон про плаваючий акциз на паливо
Віктор Янукович підписав закон, відповідно до якого, чинна ставка акцизного збору буде коректором світової ціни нафти. Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович підписав закон №4677-VI "Про внесення змін в підрозділи 5 розділу ХХ "Перехідні положення "Податкового кодексу України про коригування ставок акцизного податку".

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Відповідно до закону, чинна ставка акцизного збору буде коректором світової ціни нафти для споживачів України до кінця поточного року.

На думку міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, доходи від акцизу на бензин повинні залишатися в міських бюджетах. Міністр вважає, що  потрібно чітко при сплати акцизу на бензин визначати долю міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін поки не хоче залазити у зовнішні борги

"Ми над цим працюємо, щоб гроші взагалі не надходили до центрального бюджету, а відразу залишалися. І кожне місто, чим більше воно продасть, тим більше воно отримає грошей. Це буде, на нашу думку, найсправедливіше і найраціональніше використання цих коштів", - сказав Колесніков.

Як вважають в Експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості, динаміка цін на бензин та дизельне пальне в Україні має слідувати вартості нафтопродуктів на світових, європейських ринках як при зростанні, так і при падінні.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав закон про плаваючий акциз на паливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути