пʼятниця, 18 травня 2012 11:57

Асоціація автоімпортерів ініціює скасування акцизу на б/у легковики

Асоціація автоімпортерів ініціює скасування акцизу на б/у легковики
Такі заходи асоціація має намір прийняти "на захист українського споживача". Фото: automotoclub.info

Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів (ВААІД) у травні-червні 2012 року має намір розробити законопроекти, що передбачають скасування або істотне зниження ставок акцизного збору з вживаних легкових автомобілів.

Як повідомляється в прес-релізі ВААІД, такі заходи асоціація має намір прийняти "на захист українського споживача".

"Зараз українець при розмитненні б/у автомобіля повинен заплатити акцизний збір, який в 2-3 рази перевищує вартість самого б/у автомобіля. Ми будемо боротися за скасування акцизного збору, щоб українець замість ВАЗ або Daewoo зміг купити 5-річну іномарку з Німеччини", - сказано в прес-релізі.

У повідомленні зазначено, що нині з урахуванням високих акцизних ставок при розмитненні вживаного автомобіля їх імпорт в Україну практично зупинений.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Dacia показала бюджетний фургон Dokker вартістю 9 тисяч євро

Водночас виконавчий директор асоціації "Укравтопром" Юхим Хазан на прес-конференції в четвер підкреслив, що високі акцизи на легкові автомобілі рятують ринок від екологічно небезпечної техніки, тоді як в сегменті комерційного транспорту ситуація інша - понад 60% парку становлять автомобілі старше 10 років.

"Ми вже три роки боремося за те, щоб в Україні були введені стандарти екобезпеки хоча б Євро-3 (на сьогодні - Євро-2), однак безуспішно, але високі акцизи на старі легкові авто хоча б зупинили їх масове ввезення на відміну від комерційної автотехніки ", - підкреслив Хазан.

Зараз ви читаєте новину «Асоціація автоімпортерів ініціює скасування акцизу на б/у легковики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути