середа, 24 липня 2013 09:15

Янукович підписав "антиофшорний" закон

Янукович підписав "антиофшорний" закон
Глава держави схвалив податкову конвенцію з Кіпром. Фото: zn.ua

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про ратифікацію конвенції між Україною і Кіпром про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням.

Про це повідомила прес-служба Верховної Ради, пише "Укрінформ".

"Внаслідок укладання зазначеної Конвенції підприємці обох країн отримають гарантії того, що прибутки, одержані від підприємницької діяльності на території іншої країни, а також з джерел у цій іншій країні у вигляді дивідендів, процентів та роялті, не підлягатимуть подвійному оподаткуванню. Конвенція також гарантує, що підприємці однієї держави будуть оподатковуватись в іншій державі на тих самих умовах, що й підприємці цієї іншої держави", - зазначається у пояснювальній записці до закону.

Конвенція передбачає введення для дивідендів загальної ставки у 15%, яку може бути знижено до 5%, якщо отримувач є власником не менш, як 20% компанії або якщо він інвестував у неї не менше 100 тис євро.

Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада прийняла в цілому урядовий законопроект №0024. Він передбачає ратифікацію конвенції з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.

У І кварталі 2013 року в економіку України іноземні інвестори з Кіпру вклали $17,692 млрд прямих інвестицій.

При цьому прямі інвестиції з України здійснено до 49 країн світу на суму $6,5 млрд. Переважна їхня частка спрямована до Кіпру (89,2%).

Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав "антиофшорний" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути