пʼятниця, 11 січня 2013 09:33

АМК пригрозив заправникам: не подешевшає бензин - "будемо вживати заходи"

АМК пригрозив заправникам: не подешевшає бензин - "будемо вживати заходи"
Фото: comments.ua

Голова Антимонопольного комітету (АМК) Василь Цушко доручив центральному апарату винести на найближче засідання Комітету питання щодо надання рекомендацій операторам ринку нафтопродуктів.

Про це повідомила прес-служба АМК.

"Станом на 10 січня 2013 року суттєвого зниження цін на пальне не відбулося. Тому наш наступний крок - надання учасникам цього ринку відповідних рекомендацій", - зазначив  Цушко.

Відповідно до вимог конкурентного законодавства рекомендації АМК є обов'язковими для розгляду суб'єктами, яким вони надані, нагадало водомство.

"У разі їх невиконання, Комітетом будуть вжиті заходи, передбачені законодавством про захист економічної конкуренції", - зазначили в АМК.

Нагадаємо, наприкінці 2012 року під керівництвом заступника голови АМК Федора Влада відбулася зустріч з представниками лідерів вітчизняного ринку пального.

АМК тоді повідомив, що очікує від нафтотрейдерів приведення цін на пальне до економічно обгрунтованого рівня до 10 січня 2013 року.

За даними АМК, присутній на зустрічі директор УО "Укрнафтохімпереробка" Михайло Міндреску, який очолює секретаріат Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, зазначив, що до зазначеної дати учасники ринку матимуть можливість відреагувати на вимогу Комітету.

Зараз ви читаєте новину «АМК пригрозив заправникам: не подешевшає бензин - "будемо вживати заходи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути