понеділок, 18 січня 2021 21:10

Яким буде курс долара: прогноз аналітика на тиждень

Яким буде курс долара: прогноз аналітика на тиждень
На міжбанку долар ледве помітно виріс. Фото: unsplash

З минулого понеділка офіційний курс долара США знизився з 28,28 до 28,05 грн. Цього тижня експерти не очікують значних змін курсу долара до гривні.

Через тиждень долар на міжбанку може торгуватися поблизу 28,2 грн, а готівковий в банках - близько 28 - 28,3 грн, каже старший аналітик Alpari Вадим Іосуб.

З його слів, за минулий тиждень курс долара до гривні на різних сегментах валютного ринку змінився по-різному. На міжбанку долар ледве помітно виріс, на інших сегментах ринку - помірно знизився на 0,2 - 0,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки не платитимуть відсотків за доларовими депозитами

За даними компанії "УкрДилінг", попит-пропозиція долара на міжбанку за цей час зросли з 28,14 - 28,16 грн до 28,15 - 28,17 грн.

"Середні курси купівлі-продажу готівкового долара в банках за тиждень знизилися з 28,13 - 28,38 грн до 28,07 - 28,32 грн. При цьому спред між середньою продажем і середньої покупкою зберігся на рівні 0,9%", - йдеться у повідомленні.

Нацбанк України скасував ряд обмежень, зокрема зняв заборону для клієнтів-юридичних осіб на проведення операцій з продажу іноземної валюти на умовах "форвард".

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара: прогноз аналітика на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути