неділя, 21 березня 2021 10:37

Які зміни чекають на курс долара цього тижня

Які зміни чекають на курс долара цього тижня
Минулого тижня курс долара гривні на різних сегментах валютного ринку змінився різноспрямовано, але незначно. Фото: pixabay

Наступного тижня суттєвих змін в курсі долара до гривні не буде.

Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,7 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,6/27,8 грн, заявив Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі, передає РБК-Україна.

За його словами, минулого тижня курс долара гривні на різних сегментах валютного ринку змінився різноспрямовано, але незначно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривню підтримає слабкий долар - спрогнозували курс восени

З п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,75 до 27,68 грн (-0,2%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей час змінилися з 27,72/27,73 до 27,72/27,74 (-/+0,02%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках знизилися за тиждень з 27,65/27,84 до 27,61/27,79 (-0,1%/-0,2%).

Спред між середнім продажем і середньою покупкою скоротився з 0,7 до 0,6% за рахунок більш швидкого зниження курсу продажу у порівнянні з покупкою.

Світова економіка відновлюється швидше, ніж прогнозувалося. Але це відновлення нерівномірне, і є тривожні ознаки, що розрив між розвиненими і країнами, що розвиваються зростає.

Зараз ви читаєте новину «Які зміни чекають на курс долара цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути