Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2018 12:22

Які продукти у липні подорожчали найбільше

Які продукти у липні подорожчали найбільше
У липні найбільше подорожчала морква, варена ковбаса і філе курятини. Подешевшали буряк і капуста. Фото: ЕнергоЛайф.інфо

У липні порівняно з червнем подорожчали 17 найменувань продуктів, або 55% соціального асортименту.

Найбільше - на 3,1 грн за кг подорожчала морква. У липні кг коштував 26,15 грн. На 1,5 грн/кг зросла вартість вареної ковбаси - до 88,1 грн/кг. На 1 грн - вартість філе курятини - до 90,9 грн/кг. Пшоно подорожчало на 70 коп. - до 19 грн/кг. Гречка і морожена риба – на 60 коп. Їх продавали по 17,8 грн і 70,3 грн за кг відповідно, повідомили у Держстаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де продають найдешевше та найдорожче м'ясо

У липні буряк і капусту продавали на 5-3 грн дешевше, ніж у червні. Ціна зменшилася до 10,4 грн і 8,1 грн за кг відповідно. Яблука подешевшали на 2 грн. У середньому коштували 19,1 грн/кг. Десяток яєць продавали по 20,1 грн. Це на 1,7 грн менше, ніж було у червні. Картопля подешевшала на 80 коп. Кг у середньому коштував 7,9 грн.

"Дані державної статистики суттєво відрізняються від інших джерел інформації щодо цінової ситуації. Але інші джерела не охоплюють усю територію країни та усі види торгівлі. Тому можна давати лише загальну оцінку щодо достовірності цих даних. За даними асоціації постачальників торговельних мереж, у липні подорожчали 35% продуктів, які підлягають державному моніторингу", - каже Олексій Дорошенко, директор асоціації постачальників торгівельних мереж.

В Україні овочі та фрукти коштують на 20% дорожче, ніж у сусідній Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти у липні подорожчали найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути