Ексклюзиви
субота, 03 червня 2017 21:10

Які продукти найбільше подорожчали

Які продукти найбільше подорожчали
За п'ять місяців всі соціальні продукти подорожчали. Фото:Факти - ICTV

Від початку року подорожчали всі соціальні продукти, окрім яєць та гречки. Про це у Facebook повідомив директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

"За останній місяць свинина подорожчала на 15 гривень, яловичина - на 13. Відтепер кілограм свинини можна купити по середній ціні 88 гривень, а яловичини – по 100. Злетіли вгору ціни на овочі. Морква подорожчала на 8 гривень, капуста — шість, цибуля - на 5, картопля — 4, буряк - на три", - пише Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де продають найдорожче сало в Україні

Продовжує дорожчати молочна продукція.

"Найбільше піднявся в ціні сир - на 12 гривень. Середня ціна по Україні – 93 гривні за кіло. Сметана подорожчала на 5 гривень, молоко додало в ціні одну гривню. Найзатребуваніший продукт – соціальний хліб. І білий, і чорний зросли в ціні на 1 гривню", - зазначив директор асоціації постачальників торгівельних мереж.

Яйця від початку року подешевшали на 11 грн, гречка - на 2 грн.

В Україні на продукти харчування йде не менше 50 відсотків сімейного бюджету. У Румунії - 27,5%, Литві - 25,4%, Болгарії – 19,7%, Естонії – 19%. Жителі Німеччини, що має четверту в світі економіку за ВВП і п'яту за паритетом купівельної спроможності, витрачають на продукти не більше 11,7% сімейного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти найбільше подорожчали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути