середа, 24 травня 2017 12:01

Де продають найдорожче сало в Україні

Де продають найдорожче сало в Україні
Кілограм сала у Києві коштує 77 грн.Фото: womanjour.ru

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували ціни на так звані соціальні продукти харчування за регіонами. Використовували дані Державної служби статистики України станом на 19 травня.

Помітне значне коливання цін за регіонами на сало, яловичину, свинину, вершкове масло, сир м'який та варені ковбаси.

"Найдорожче сало у Києві. Тут його ціна становить 77 гривень за кілограм. Найдешевше, з різницею у 50 гривень, на Волині, – 27 гривень за кілограм. Найдорожчу яловичину також продають у столиці. Вартість - 120 гривень за кілограм. А найдешевша знову на Волині – 85 гривень. Найдорожчу свинину знайшли на Дніпропетровщині - 96 гривень, а найдешевшу на Волині – 74 гривень за кілограм", - пише на своїй сторінці у Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заморозки вплинуть на врожай

Коливання цін на молочні продукти також доволі суттєве. Найбільше в Україні за вершкове масло доведеться заплатити у Київській області - 156 грн за кілограм, а найменше на Тернопільщині - 126 грн.

М'який сир найдорожчим виявився на Волині, де його ціна становить 101 грн/кг, а найдешевшим на Житомирщині – 74 грн/кг.

Найдорожчу варену ковбасу можна знайти на Житомирщині – 74 грн/кг, а найдешевшу – на Тернопільщині. Там вона коштує 56 грн/грн.

"Чим зумовлене настільки разюче коливання цін на цю найбільш затребувану населенням категорію продуктів, тим паче, за офіційними даними Держстату? Адже в різних умовах ринку продукти соціального призначення грають найважливішу роль у житті людей. Висновок єдиний: або державна служба дає недостовірні статистичні дані, або державна політика є безвідповідальною щодо своїх громадян, тобто не створення умов для елементарної торгівлі", - каже Дорошенко.

З початку травня подешевшають огірки та помідори, значно подорожчають курячі яйця.

Зараз ви читаєте новину «Де продають найдорожче сало в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути