Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2019 21:10

Які квартири найчастіше купують на вторинному ринку

Які квартири найчастіше купують на вторинному ринку
Найдорожче на вторинному ринку коштують квартири у центрі міста - Печерський, Шевченківський та Голосіївський р-н. Найдешевше - розташовані у Святошинському та Деснянському р-н. Фото: Українські Новини

Квартири на вторинному ринку купують ті, хто не готовий чекати і ризикувати грошима. Крім того, будинки старого житлового фонду розташовані біля метро і мають розвинену інфраструктуру.

Українці, які купують квартиру, щоб жити, віддають перевагу цегляним будинкам, або "сталінкам". Квартири в чеських проектах або "хрущовки" купують під розселення, пише domik.ua.

"Найменше шансів швидко продати квартири на перших і останніх поверхах. Також двокімнатні з суміжними кімнатами і розташовані в панельних будинках", - говорить ріелтор Ірина Кулакова.

Найзатребуваніше житло - одно- і двокімнатні квартири з максимальною корисною площею. Трикімнатні користуються більшим попитом в новобудовах, ніж на вторинному ринку.

"Щоб купити квартиру на вторинному ринку, потрібно мати мінімум $25 тисяч. За ці гроші можна купити "готельку"площею 32 "квадратів" на Троєщині у хорошому стані", - каже ріелтор Римма Зятькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміняться ціни на нерухомість наступного року

Щоправда деякі фахівці називають мінімальний ціновий діапазон $35-40 тис. За ці гроші можна купити однокімнатку на вул. Драгоманова площею 43 кв м.

Найдорожче на вторинному ринку коштують квартири у центрі міста - Печерський, Шевченківський та Голосіївський р-н. Найдешевше - розташовані у Святошинському та Деснянському р-н. Щоправда найчастіше покупці шукають житло розташоване у спальних районах - Оболонь, Позняки, Теремки.

За словами ріелторів, у вартості квартири власник закладає суму, на яку готовий торгуватися. Чим швидше потрібно продати житло, тим більшу знижку може запропонувати продавець.

У грудні найдешевше продали однокімнатну квартиру в Оболонському р-н столиці площею 42 м². Житло коштувало $20 тис. Стільки ж коштувала однокімнатка площею 33 м² у Солом'янському р-н.

Зараз ви читаєте новину «Які квартири найчастіше купують на вторинному ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути