вівторок, 30 червня 2020 21:10

Які автомобілі купують українці

Які автомобілі купують українці
Головним пріоритетом вибору авто для українців залишається співвідношення ціни, якості, сервісу. Фото: pixabay.com

За підсумками перших п'яти місяців 2020 року в Україні було продано близько 30 тис. нових авто.

"Covid-19 завдав удар по ринку автомобілів. За даними провідних автодилерів, загальний обсяги продажів нових авто за перші 5 місяців 2020-го, порівняно з аналогічним періодом минулого року, впали на трохи більше 7%. Основний спад припав на березень-квітень після введення в Україні жорстких карантинних заходів. У травні продажі почали відновлюватися, загальний обсяг склав 5850 нових авто. Це на 60% більше, ніж за квітень", - розповів Gazeta.ua Олександр Лосєв, фінансовий експерт Alpari.

У травні найбільше продали автомобілів Toyota - більше 1000 авто. Друге місце належить Renault. Продано більше 820 авто. На третьому місці KIA - більше 660 авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали менше заробляти: як зміняться зарплати

"Для того, щоб потіснити трійку лідерів таким брендам як Skoda, Mercedes і Hyundai, потрібно збільшити кількість продажів утричі", - додав експерт.

Кількість проданих авто Volvo і Volkswagen за травень склала 65 і 70 авто відповідно. Ці два бренди займають трохи більше одного відсотка українського ринку.

"Якщо знову в країні не запровадять карантин, то ринок продажів автомобілів буде відновлюватися і далі. Головним пріоритетом вибору авто для українців залишається співвідношення ціни, якості, сервісу", - підсумував Олександр Лосєв.

Протягом травня роздрібна торгівля в Україні вийшла на докризовий рівень. Товарообіг практично досягнув показників лютого 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Які автомобілі купують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути