понеділок, 27 серпня 2012 05:15

Акції Samsung впали після рішення суду у суперечці з Apple

Акції Samsung впали після рішення суду у суперечці з Apple
Фото: АР

Акції Samsung в перші години торгів на сеульської біржі в понеділок, 27 серпня, втратили у вартості 7,7 відсотка. Як повідомляє Bloomberg, падіння котирувань акцій Samsung стало найбільшим з жовтня 2008 року.

Різке падіння котирувань акцій Samsung сталося після того, як пізно ввечері в п'ятницю, 24 серпня, суд у каліфорнійському Сан-Хосе, розбираються патентну суперечку між південнокорейською корпорацією і Apple, прийняв рішення на користь останньої.

Як повідомлялося, суд визнав, що Samsung незаконно копіював технології, використані Apple при створенні iPhone і iPad, і зобов'язав південнокорейську корпорацію виплатити опонентам компенсацію в розмірі 1,05 мільярда доларів. Представники Samsung заявили про намір опротестувати рішення суду.

Apple подала позов проти Samsung в квітні 2011 року, вимагаючи компенсацію у розмірі 2,5 мільярда доларів. Південнокорейська компанія, в свою чергу, звинуватила конкурентів у незаконному використанні її розробок, зажадавши 399 000 000 доларів компенсації, однак цей позов був відхилений.

За кілька годин до рішення американського суду суд у Сеулі визнав Apple і Samsung винними в порушенні патентів один одного і обмежив продаж їх пристроїв на території Південної Кореї. Компанії також були засуджені до виплати декількох тисяч доларів штрафу кожна.

Патентні розгляди між Apple і Samsung у даний час тривають в судових інстанціях декількох країн, зокрема, в Австралії і Великобританії.

Apple і Samsung є світовими лідерами по продажах смартфонів. На частку південнокорейській компанії припадає близько 35 відсотків ринку, в той час як американський виробник контролює 18 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Акції Samsung впали після рішення суду у суперечці з Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути