субота, 25 серпня 2012 03:22

Samsung зобов'язали виплатити Apple мільярд доларів

Samsung зобов'язали виплатити Apple мільярд доларів
Фото: macdigger.ru

Суд у Сан-Франциско, розбиратися патентну суперечку між компаніями Samsung і Apple, постановив, що південнокорейська компанія копіювала технології, використані при створенні iPhone і iPad. Як повідомляє в п'ятницю, 24 серпня, Associated Press, згідно з рішенням суду, Samsung повинна буде виплатити Apple компенсацію в розмірі 1,05 мільярда доларів.

Очікується, що Samsung подасть апеляцію на рішення суду.

Reuters відзначає, що дане рішення, якщо воно набуде чинності, може призвести до заборони на продаж ключових продуктів Samsung.

Apple подала позов проти південнокорейської компанії в квітні 2011 року, вимагаючи компенсації в розмірі 2,5 мільярда доларів. Samsung подала зустрічний позов на 399 мільйонів, стверджуючи, що Apple використовує її розробки у сфері бездротових комунікацій.

Адвокати американської компанії стверджували, що Samsung зіткнулася з кризою дизайну після того, як в 2007 році з'явилися iPhone, і стала копіювати дизайн цих смартфонів. Юристи південнокорейської компанії, у свою чергу, наполягали, що Samsung лише йшла назустріч споживачам, у яких користуються успіхом смартфони з великими екранами. Крім того, Samsung стверджувала, що багато розробкок, на які пред'являє права Apple, були створені іншими компаніями.

Зараз ви читаєте новину «Samsung зобов'язали виплатити Apple мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути