понеділок, 07 травня 2018 17:25

Як змінить вартість землі після скасування мораторію на її продаж

Як змінить вартість землі після скасування мораторію на її продаж
В Україні землевласники отримують найнижчу ціну за оренду землі в Європі. Водночас українські ґрунти - одні з найякісніших у світі. Фото: oda.zt.gov.ua

Після скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, ціна землі зросте. Однак Світовий банк готовий надати Україні більше фінансової допомоги.

"Ми прогнозуємо, що ціни на продаж землі зростуть до 3-3,5 тисяч доларів за гектар. Зараз земля коштує 1-1,5 тисяч доларів за гектар", - заявила Сату Кахконен, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, пише "Економічна правда".

За її словами, наслідком цього буде збільшення фінансової допомоги Україні.

"Бізнес готовий платити більше за визначеність і можливість уникнути інвестиційних ризиків. Технічна робота зі зняття мораторію в Україні фактично завершена", - прокоментувала Сату Кахконен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельна реформа відкриє нові можливості для селян - експерт

В Україні землевласники отримують найнижчу ціну за оренду землі в Європі. Водночас українські ґрунти - одні з найякісніших у світі.

"Політики використовують мораторій, щоб "захищати селян". Насправді просто намагаються отримати електоральні дивіденди", - каже Максим Мартинюк, перший заступник міністра аграрної політики.

В Україні продовжили на 1 рік мораторій на продаж чи відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення. Відповідний закон 30 грудня 2017 року підписав президент Петро Порошенко.

Заборону продавати і купувати сільгоспземлі ввели ще 2002-го. Відтоді терміни дії мораторію переглядали 9 разів.

Зараз ви читаєте новину «Як змінить вартість землі після скасування мораторію на її продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути