пʼятниця, 16 жовтня 2020 10:03

Як змінились ціни на ліки під час карантину

Як змінились ціни на ліки під час карантину
Суттєво піднялась вартість жарознижувальних та знеболювальних препаратів. Фото: unsplash

У вересні вітчизняні та імпортні антибіотики подорожчали, в порівнянні з цінами на початку карантину.

Якщо порівнювати ціни березня і вересня, суттєво піднялась вартість жарознижувальних та знеболювальних препаратів вітчизняного виробництва, тоді як на імпортні ліки цієї категорії ціна знизилася, передає УНН.

У березні ціна на вітчизняні антибіотики була 17,95 грн за 10 таблеток/капсул, а у вересні вони коштували 18,30 грн за 10 таблеток/капсул. Тобто ціна зросла майже на 2%. Імпортні антибіотики у вересні коштували 110,60 грн за 10 таблеток, тоді як у березні - 107,63 грн за 10 таблеток. Під час карантину вартість зросла майже на 3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антибіотики не лікують Covid-19, краще - вакцинуватися

Жарознижувальні та знеболювальні препарати вітчизняного виробництва у вересні коштували 10,49 грн за 10 таблеток, а в березні - 9,62 грн за 10 таблеток. Тобто їхня ціна підвищилась на 9%. Імпортні жарознижувальні та знеболювальні препарати коштували 18,79 грн за 1 пакетик, а в березні - 18,99 грн за пакетик. За час карантину їхня вартість знизилась на 1%.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Компанія-продавець несе відповідальність перед споживачем за збереження якості лікарського засобу та дотримання умов його зберігання.

Зараз ви читаєте новину «Як змінились ціни на ліки під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути