Ексклюзиви
неділя, 24 вересня 2017 21:10

Як заробляти на дичині
6

М'ясо дичини коптять, готують з нього пельмені, вареники, готують гамбургери
Фото: Фото надане Владиславом Фоменком
М'ясо дичини коптять, готують з нього пельмені, вареники, готують гамбургери
М'ясо дичини коптять, готують з нього пельмені, вареники, готують гамбургери
М'ясо дичини коптять, готують з нього пельмені, вареники, готують гамбургери
М'ясо дичини коптять, готують з нього пельмені, вареники, готують гамбургери

М'ясо оленя продають по 800 гривень за кілограм. Про це Gazeta.ua розповідає власник магазину "Мис-ливська лавка" Владислав Фоменко. Він торгує м'ясом дичини, власник магазину "Мисливська лавка". Продають оленину, лосятину, м'ясо козулі, дику качку, диких голубів і бобрів. Ціни в ма-газині від 250 до 800 гривень. Найчастіше купують м'ясо косуль і оленів. Олень найбільш подіб-ний до телятини. Але м'ясо має гірко- солодкий присмак. Оленина є протиалергійним м'ясом. Його використовують в їжу немовлятам, бо краще засвоюється.

"Мій бізнес почався з хобі. Полюю з самого дитинства. Коли почалися колективні полювання, ми добували певну кількість дичини. Частина лишалася, ми готували її на виробництвах і про-давали. Згодом поставили цю справу на потік, розробили технологічну документацію і зробили невеличкий цех по переробці дичини. Стали першими в Україні, хто отримав документи на си-ровину та виготовлення продукції з дичини", - розповідає Владислав Фоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець став мільйонером на контрабандних серіалах

Бізнес розпочався ще з 2008 року. Завіз плямистих оленів з інших господарств. В лісі зібрали ко-суль та кабанів. Найняв охоронців. Також вклали гроші у відтворення поголів'я. Чотири роки дичину не відстрілювали.

"Кожен кілограм добутої дичини зараз нам обходиться 250-300 гривень. Це зарплата охоронців, корма, обслуговування техніки. Щомісяця треба 200 тисяч вкладати у господарство",- каже Фо-менко.

Найчастіше мисливці полювали на дикого кабана. Але за останні два роки його або вистріляли через африканську чуму чи дуже зменшили поголів'я. Тепер всі переключилися на дику козулю. Вона найбільш доступна по ціні. Ліцензія для мисливців коштує 800 гривень. Ще від 2,5 до 7 тисяч гривень треба заплатити господарству. На оленя ліцензія 2 тисячі гривень і від 20 до 25 тисяч треба повернути в господарство. Лось для мисливців обійдеться у 30-50 тисяч гривень. Можна купити готове господарство. Воно коштує від 1 до 1,5 мільйонів гривень.

"Працюємо у двох напрямках – організовуємо полювання та скуповуємо сировину в інших гос-подарствах. Запасаємось дичиною наперед. Зараз заборонений відстріл лосів. Частину м'яса за-готовляємо в період відстрілу і заморожуємо. Плануємо відкрити лавку- кулінарію. Там можна буде придбати м'ясо і за бажанням його на місці зготують та подадуть", - каже Владислав.

Зараз ви читаєте новину «Як заробляти на дичині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути