Ексклюзиви
середа, 16 серпня 2017 11:58

Яйця та м'ясо скоро суттєво подорожчають

Яйця та м'ясо скоро суттєво подорожчають
Яйця та м'ясо суттєво подорожчають у вересні. Фото: ukr.media

Яйця та м'ясо суттєво подорожчають у вересні.

Про це повідомив керівник асоціації "Союз птахівників" Сергій Карпенко, передають "Українські новини".

"У другій половині року ми очікуємо підвищення цінових трендів на яйця курячі харчові, оскільки з лютого по вересень виробники були змушені відпускати їх за цінами, значно нижчими за собівартість. Цінова ситуація цього року була навіть гіршою, ніж торік. Відпускні ціни в певні періоди опускалися до рівня 2014 року. Як ми вже неодноразово констатували, для українського ринку яєць властиві сезонні коливання. Починаючи з вересня, цей фактор повноцінно починає діяти", - повідомив експерт.

За його словами, на ринку яєць спостерігається така сама тенденція, як і на ринку м'яса птиці - обсяги експорту в першому півріччі перевищують показник минулого року при збереженні обсягів виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти порахували, скільки витрачають на їжу німці та українці

Так, виробництво яєць у всіх категоріях господарств за підсумками першого півріччя становило 7,9 млрд штук, що лише на 0,8% більше, ніж у першому півріччі 2016 року.

Експорт яєць при цьому збільшився на 30% - до 506 млн штук порівняно з першим півріччям минулого року.

Крім того, за 7 місяців, за даними асоціації, експорт збільшився на 38% - до 658,2 млн штук порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"На сьогодні існує досить високий попит на цю продукцію на зовнішніх ринках, тому обсяги експорту повинні перевищити торішні показники", - повідомив Карпенко.

У разі повторення спалахів пташиного грипу й подальших торговельних обмежень із боку імпортерів ці плани можуть бути скориговані.

Ціни на м'ясо птиці зростають через збільшення експорту у першому півріччі. Обсяги виробництва залишилися на рівні минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Яйця та м'ясо скоро суттєво подорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути