пʼятниця, 26 липня 2013 09:16

Аграрії ризикують втратити 10 мільярдів через податкові нововведення

Аграрії ризикують втратити 10 мільярдів через податкові нововведення
УКАБ виступила проти введення податку з обороту. Фото: august.in.ua

У разі реалізації ініціативи Міністерствам доходів і зборів щодо зниження ставки податку на додану вартість та необхідності сплати 10% акумульованих на спецрахунках сум ПДВ до бюджету сільгоспвиробники втратять 8,5-10 млрд грн.

Таку думку висловили експерти Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

За їх словами, ініціатива міністерства ввести податок з обороту призведе до необхідності сплати підприємствами АПК до бюджету не менше 3 млрд грн за умови продажу продукції відразу кінцевому споживачеві.

Аграрії втрачатимуть на рік 1,6 млрд грн через зміну механізму справляння ПДВ при реалізації на переробні підприємства молока і м'яса, підрахували експерти.

Генеральний директор УКАБ Володимира Лапи заявив, що втрати галузі від податкових новацій будуть практично порівнянні з річним обсягом капітальних інвестицій (які становили в 2012 році 16 млрд грн).

Нагадаємо, Міндоходів запропонувало знизити податок на додану вартість з 1 січня 2014 року зі 17% до 9% і одночасно скасувати пільги з цього податку, а також ввести в якості компенсації податок з обороту зі ставками 1% і 2%.

Зараз ви читаєте новину «Аграрії ризикують втратити 10 мільярдів через податкові нововведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути