середа, 29 травня 2013 10:51

Українські аграрії удвічі наростили залучення кредитів

Українські аграрії удвічі наростили залучення кредитів
Для посівної кампанії цього року аграрії залучили 6 млрд грн кредитів. Фото: agronews.ua

Аграрії цього року збільшили обсяг залучення кредитів на посівну кампанію майже вдвічі - до 6 млрд грн.

Про це розповів заступник директора департаменту землеробства, начальник відділу зернових та технічних культур Міністерства аграрної політики та продовольства Леонід Сухомлин у ефірі Українського радіо.

"На посівну кампанію прогнозувалося 38 мільярдів гривень. З них 30 мільярдів - власні кошти, і 8 мільярдів необхідно було залучити кредитних ресурсів. У порівнянні з минулим роком, то кредитних ресурсів залучено майже вдвічі більше - близько 6 мільярдів гривень. Ви знаєте, яка ситуація у нас з бюджетом.. Але все-таки діє програма відшкодування кредитних ставок, збереження єдиного податку", - сказав Сухомлин.

За його словами, значну частину коштів вдалося залучити за рахунок грошей, отриманих від експорту сільськогосподарської продукції минулого року.

"Експорт зернових і олійних культур активно проводився. Очікується, що 24,5 мільйона тонн експортували виробники. Ціни були нормальні на зернові культури. За рахунок залучених коштів було придбано на 300 тисяч тонн більше мінеральних добрив. Виробники забезпечені паливно-мастильними матеріалами", - зазначив Сухомлин.

Зараз ви читаєте новину «Українські аграрії удвічі наростили залучення кредитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути