пʼятниця, 15 липня 2011 19:58

Аграрії можуть зібрати навіть 47 мільйонів тонн зерна цього року - експерт

Аграрії можуть зібрати навіть 47 мільйонів тонн зерна цього року - експерт

Обсяг валового врожаю зернових цього року може становити близько 47 млн т.

Такий прогноз озвучила керівник аналітичного департаменту консалтингової агенції "ААА" Марія Колесник у ефірі Першого ділового каналу.

"Погодні умови погано вплинули на ранні зернові, в першу чергу, мова йде про ячмінь та пшеницю. Але дуже добре вплинули на кукурудзу — пізню культуру. Кукурудзи цього року посіяли набагато більше, ніж минулими роками, її врожайність вища, ніж в інших зернових. Тому якщо ми говоримо про бункерну вагу, тобто те, що зібрали, без того, що потім досушили, доробили, то можна говорити навіть про 47 мільйонів тон зерна, в тому випадку, якщо найближчим часом ситуація з погодними умовами не погіршиться", — сказала вона.

За її словами, обсяг врожаю ячменю становитиме не більше 8 млн т.

"Ячменю цього року саме через погодні умови зберуть менше. За нашими даними, це буде не більше ніж 8 мільйонів тонн. Справа у тому, що ніби і врожайність непогана, але зволоження насіння становить не більше 18%", — повідомила Колесник.

Експерт також зазначила, що погіршення погодних умов призведе до зрівняння обсягів збору фуражної та продовольчої пшениці.

"Фуражу буде багато в усьому світі — не лише в Україні погіршилася якість зернових, у першу чергу пшениці. До дощів ми очікували, що відсоток продовольчого до фуражного зерна буде десь 70. На сьогодні вже мова іде про 50 на 50. Отже, фуражу буде багато, продовольче зерно дорожчатиме", — зазначила Колесник.

Зараз ви читаєте новину «Аграрії можуть зібрати навіть 47 мільйонів тонн зерна цього року - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути