Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2015 13:46

Адміністрація Президента змушена втрутитися в питання про захист ІТ-сфери в Україні

 

Після обшуків в Lucky Labs заступник Глави АП - Дмитро Шимків назвав відбувається пресинг IT-сфери "злочином проти України"

Подія, з якою наші читачі познайомилися напередодні, отримала несподіване продовження.

Як відомо, в останні кілька місяців IT-сфера України піддається постійному тиску з боку контролюючих органів.

У кількох великих компаніях проведені обшуки, конфіскована техніка, паралізована робота, а далі компанії змушені або якимось чином "вирішувати питання", або виводити свою діяльність за межі України, як це зробила, наприклад, дніпропетровська IT-студія "908".

Після обшуку в Lucky Labs в ситуацію змушений був втрутитися заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, який назвав те, що відбувається "злочином проти України".

Але контролюючі органи це не зупиняє - конфісковані сотні одиниць техніки так і не повернуті, робота офісу паралізована. Це особливо дивно, враховуючи явно фальсифікований привід для вторгнення в офісі Lucky Labs зв'язали з якоюсь давно закритою форекс-компанією, яка ніколи не перебувала за цією адресою і не мала жодних точок дотику з Lucky Labs.

Втім, цьому не доводиться дивуватися, враховуючи, що суд видав постанову на обшук на всю будівлю бізнес-центру "Леонардо" (де знаходяться, до слова, офіси Яндекса і VISA).

Це некомпетентність чи корупція - питання залишається відкритим. Але ситуація нагадує колишні часи, коли за допомогою контролюючих органів можна усунути конкурента. Просто і надійно. І ніякої чистої конкуренції, завоювання нових ніш на ринку. І нагадує саме тим, що тиску на бізнес не намагаються навіть надати якийсь ореол благопристойності.

Дуже сподіваємося, що знайдеться виразне пояснення і дивного приводу для вторгнення, і не менш дивної постанови про обшук, і те, що контролюючі органи не може повернути в правове русло навіть виступ заступника глави Адміністрації Президента.

Зараз ви читаєте новину «Адміністрація Президента змушена втрутитися в питання про захист ІТ-сфери в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути