понеділок, 12 липня 2021 11:23

Яблука, виноград, сливи, дині в Україні під загрозою знищення – фермерка

Частину врожаю черешні й інших фруктових та баштанних культур в Україні можуть знищити внаслідок низки причин.

Черешню в Україні продають зі стовідсотковою націнкою. Вартість кілограма черешні, яку виростив фермер, становить 30 грн 20 коп. У роздрібній торгівлі вона коштує вже близько 60 грн/кг.

Автор: Олена Луценко
  Черешню в Україні продають зі стовідсотковою націнкою
Черешню в Україні продають зі стовідсотковою націнкою

"Малі підприємці бусиками везуть її на Київ, перепродують через двоє-троє рук. До споживача вона вже доходить із божевільними націнками. Ми вкладаємо 30 гривень у кілограм черешні. З них більша частина – це вкладення, а прибутковість 25-30 відсотків. Посередники мають таку саму суму, не вкладаючи ні в що. Мене це обурює, - розповіла фермерка й орендарка саду в Запорізькій області Галина Дрюцька в ефірі телеканалу OBOZREVATEL.

Частину врожаю черешні знищили дощі.

"Те саме відбуватиметься і з яблуками, і з виноградом, і зі сливою, і з іншими фруктами, які вирощуються в нас і можуть бути реалізовані в Україні. Ті ж баштанні культури, дині, кавуни", – розповіла фермерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається з цінами на сезонні овочі та фрукти

Фермери Запорізької області викидають більшість урожаю мелітопольських черешень. Плодові дерева гарно вродили, але попиту на ягоди немає.

Ринки перенасичені, а купівельна спроможність українців низька. Дерева треба рятувати, звільняти від надмірного врожаю. Щоб вродило наступного року. Про це повідомив голова Запорізької обласної організації "Аграрний союз України" Анатолій Тиховод.

Зараз ви читаєте новину «Яблука, виноград, сливи, дині в Україні під загрозою знищення – фермерка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути