Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2019 21:10

5 порад, які допоможуть ефективніше працювати

5 порад, які допоможуть ефективніше працювати
Щоб встигнути здати роботу вчасно, потрібно встановити часові рамки її виконання. Фото: Нові лідери

Зосередитися на роботі вдається 10% опитаних українців. Решта періодично відкладає робочі завдання. У цей час займається чимось іншим. Наприклад, спілкується з колегами чи сидить у соціальних мережах.

У результаті розсіюється увага, з'являється звичка постійно відкладати робочі справи. Щоб уникнути цього, потрібно дотримуватися 5 порад, пише hh.ua.

1. Озвучуйте терміни здачі проекту якомога більшій кількості людей

Якщо керівництво доручило написати 5 текстів "так швидко, як вийде", встановіть для себе часові межі. Наприклад, здати роботу потрібно до кінця поточного місяця. Після цього розкажіть про плани колегам чи друзям. Уникайте слів "скоро", "найближчим часом". Тоді вдасться закінчити роботу вчасно.

2. "Їжте слона по шматочках"

Якщо роботи багато, не варто робити все й одразу. Перш за все потрібно братися за найскладніше. Далі поступово переходити до простішого. Так, написати 5 текстів протягом місяця реально. Зробити це за 1 день буде складніше. Крім того, ви можете отримати неякісні тексти, якщо будете спішити.

3. Створіть власну систему винагород і заохочень

Не починайте пити чай, якщо не закінчили писати звіт. Зробіть так, щоб кава, чай, розмови з колегами були винагородою за зроблену справу. Тоді продуктивність праці підвищиться. З'явиться час відпочити і відволіктися від роботи. Тоді у вас буде стимул працювати швидко та якісно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що роботодавці звертають увагу під час прийому на роботу

4. Приберіть телефон і соцмережі

Вони крадуть ваш час. Якщо не встигаєте здати роботу, краще вимкніть телефон на деякий час. Тоді не будете відволікатися на повідомлення у Facebook чи дзвінки від друзів.

5. Уникайте людей, які відволікають від роботи

Навчіться ввічливо відмовляти людям, які хочуть поділитися своїми проблемами, коли ви працюєте. Насправді ви можете вислухати їх, коли закінчите писати статтю чи звіт.

В Україні порівняно з попередніми роками пришвидшився потік кадрів. 10 років тому було несерйозним працювати в компанії 1 рік. Зараз це нормально, розповіла Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона".

Зараз ви читаєте новину «5 порад, які допоможуть ефективніше працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути