субота, 19 грудня 2020 21:10

5 несподіваних причин, що заважають здати житло в оренду

5 несподіваних причин, що заважають здати житло в оренду
Серед планувальних рішень в багатоквартирних будинках зустрічаються і невдалі варіанти. Фото: unsplash

Квартири з непродуманим плануванням, застарілим ремонтом та недовірливими власниками складніше здати в оренду.

Про це пишуть на dom.ria.

Серед характеристик житла, які не користуються попитом:

Надмірно просторі квартири

Квартири з великим метражем, 4 і більше кімнат, мають підвищений попит лише в класі елітної нерухомості. Для вторинного ринку житла і в новобудовах економ- або комфорт-класу з відповідним ремонтом такий варіант невигідний. Їх складно здавати, а ліквідність постійно падає.

"Виходом з такої ситуації стане перепланування, яке розділить житловий простір на кілька функціональних зон. Тоді нерухомість можна здавати для декількох орендарів як колівінг", - радять у статті.

Житло з непродуманим плануванням

Серед планувальних рішень в багатоквартирних будинках зустрічаються і невдалі варіанти. До таких належать:

- маленька кухня;

- суміщений санвузол;

- суміжні або вузькі кімнати.

Подібні квартири залучають лише окремі категорії орендарів. Для студентів компактна кухня або суміщений санвузол не стане перешкодою, а для сім'ї з трьома дітьми – так.

"У випадку здавання в оренду подібних квартир необхідно сконцентруватися на інших перевагах житла. Це може бути вигідне розташування, якісний ремонт, зручні меблі або розвинена інфраструктура", - радять експерти.

Квартири з морально застарілим ремонтом

Ринок орендного житла насичений пропозиціями, які вимагають серйозного ремонту, з застарілими меблевими стінками. Такі квартири поступово починають втрачати свою популярність, особливо на тлі більш підприємливих власників.

"Вирішенням проблеми стане мінімальна підготовка квартири під оренду. Це точковий ремонт, лагодження всіх комунікацій і вивезення непотрібних речей", - кажуть фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де у Києві купити житло найдешевше

Квартири з недовірливими власниками

Орендар хоче відчувати себе в орендованій квартирі впевнено, комфортно і безпечно. І поведінка орендодавця впливає на ці відчуття. Недоречні запитання під час перегляду, недовіра, постійні візити та ухиляння від відповідей сподобаються не кожному.

"Вихід – обговорити все заздалегідь і укласти договір. Коли й як сплачується орендна ставка, хто змінює поламані змішувачі, за скільки попереджати про візит до квартири тощо. Таке житло здається набагато простіше", - йдеться у публікації.

Житло з масою обмежень

Оголошеннями з фразами "без дітей і тварин" власник звужує цільову аудиторію. До подібних обмежень можна віднести заборону на гостей, перестановки.

"Процес стане простішим і швидшим, якщо деякі обмеження обговорити: відшкодування збитків від кігтів кота, встановлення бойлера коштом орендної ставки", - радять фахівці.

Ціни на оренду житла у новорічну ніч не відрізняються від показників минулого року. Ремонт квартири більше впливає на вартість оренди.

Зараз ви читаєте новину «5 несподіваних причин, що заважають здати житло в оренду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути