понеділок, 14 листопада 2022 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнили вже 12 населених пунктів – Гайдай про деокупацію Луганщини

Звільнили вже 12 населених пунктів – Гайдай про деокупацію Луганщини
Українські військові відновили контроль над населеним пунктом Макіївка. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Збройні сили України на Луганщині звільнили вже 12 населених пунктів. Українські військові відновили контроль над селом Макіївка. На території області щоденно точаться важкі бої.

Про деокупацію регіону розказав 14 листопада голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua. Зокрема у Луганську виникла "бавовна".

"Білогорівка перебуває під постійними обстрілами та атаками армії Російської Федерації. Водночас у наших артилеристів є далекобійна зброя, що дозволяє вирішувати питання в тилу ворога. Це дуже полегшує ситуацію на лінії фронту", – ідеться у повідомленні.

На шляху ЗСУ на Луганщині дуже багато "вагнерівців" та частково мобілізованих росіян, додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понівечили будівлі й авто: перші подробиці атаки РФ на Марганець

"Окупанти відкривають щільний вогонь по нещодавно звільнених від них селах, тому намагаємося проводити евакуацію звідти", – сказав він.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Білогорівка, Курдюмівка, Водяне і Мар'їнка на Донеччині.

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала по ворогу 16 ударів. Під ураження потрапили 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та шість позицій зенітно-ракетних комплексів окупантів.

Загальні бойові втрати Росії у війні проти України на ранок 13 листопада становлять 80 860 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 650 російських загарбників.

Українська авіація двічі відпрацювала по районах розгортання сил противника. Також працювала наша артилерія. ЗСУ били по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, техніки та озброєння на лівому березі Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили вже 12 населених пунктів – Гайдай про деокупацію Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути