понеділок, 14 листопада 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб поділився успіхами ЗСУ на Донбасі

Генштаб поділився успіхами ЗСУ на Донбасі
Противник продовжує переміщення мобілізованого особового складу до районів ведення бойових дій на території України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, продовжує обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Водночас ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 14 листопада.

"З метою поповнення втрат особового складу та формування підрозділів противник продовжує переміщення мобілізованого особового складу до районів ведення бойових дій на території України. У місті Ростов-на-Дону в Росії проводять тренування населення з цивільної оборони", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині ЗСУ влучили по базі окупантів ‒ детонувало три години

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Білогорівка, Курдюмівка, Водяне і Мар'їнка на Донеччині.

"Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала по ворогу 16 ударів. Під ураження потрапили 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та шість позицій зенітно-ракетних комплексів окупантів", – звітує Генштаб.

За минулу добу Сили оборони збили безпілотник росіян типу "Орлан-10". Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, 11 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, а також дві інші важливі цілі ворога.

Загальні бойові втрати Росії у війні проти України на ранок 13 листопада становлять 80 860 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 650 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українська авіація двічі відпрацювала по районах розгортання сил противника. Також працювала наша артилерія. ЗСУ били по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, техніки та озброєння на лівому березі Дніпра. Про це інформує оперативне командування "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Генштаб поділився успіхами ЗСУ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути