Ексклюзиви
субота, 29 грудня 2018 20:47

Звільнення "сірої зони" на Донбасі: у Росії зробили цинічну заяву

Звільнення "сірої зони" на Донбасі: у Росії зробили цинічну заяву
У Росії різко відреагували на заяву про звільнення Україною майже всієї "сірої зони" на Донбасі. Фото: Сrosti

В Росію заяву про встановлення Збройними силами України контролю над майже всією "сірою зоною" на Донбасі розцінили як провокацію.

Так у міністерстві зовнішніх справ РФ заявили, що " небезпечне наближення ЗСУ до позицій ополчення істотно збільшує ризик прямого зіткнення". Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

"На тлі гальмування процесу розведення сил і засобів на трьох пілотних ділянках, погоджених лідерами нормандського формату в Берліні в 2016 року, це виглядає, як відверта провокація, націлена на зрив мирного процесу", - зазначили у повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пройшов перший день "новорічного" перемир'я на Донбасі

Водночас у російському МЗС зазначають, що Росія очікує від спостерігачів ОБСЄ оцінки дій української влади, яка нібито "захопила сіру зону".

"Це буде сприяти запобіганню можливій ескалації конфлікту, підтримці режиму перемир'я і виконання відповідних положень мінського комплексу заходів", – йдеться у повідомленні.

Напередодні, радник президента України Юрій Бірюков заявив, що Збройні Сили України взяли під контроль майже всю "сіру зону" на Донбасі

Зараз ви читаєте новину «Звільнення "сірої зони" на Донбасі: у Росії зробили цинічну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути