Ексклюзиви
середа, 14 червня 2023 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналісти показали звільнене від росіян Нескучне

Журналісти показали звільнене від росіян Нескучне
ЗСУ звільнили село Нескучне Волноваського району Донецької області. Фото: "РБК - Україна"

У селищі Нескучному Волноваського району Донецької області, яке Збройні сили України звільнили від росіян напередодні 10 червня, не залишилося жодної людини.

7-й окремий батальйон "Арей" Української добровольчої армії 129-ї оБр сил Територіальної оборони ЗСУ під командуванням майора Олександра Грищука, деокупував село Нескучне Великоновосілківської селищної громади. Згодом у населений пункт приїхали журналісти BBC та показали, що там нема жодної живої людини.

"Наслідки окупації жахають. Будівлі пронизані кульовими дірками від зброї меншого калібру. Тут точилося безліч ближніх боїв. Ситуація – досить мінлива та не корелює з тріумфальними заяви про звільнення", – заявив журналіст.

Єдиними залишками цивілізації в селі є зруйнована аптека та продуктовий магазин. У Нескучному немає складної мережі траншей. Можна помітити дерев'яний міст через річку, що веде до позицій ворога.

ЗСУ періодично відкривають мінометний вогонь, щоб змусити всіх окупантів утекти. Росіяни "Градами" відповідають на атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США показали актуальні карти боїв в Україні

"Звільнення Нескучного дуже відрізняється від попередніх успіхів ЗСУ 2022 року. Очевидно, ситуація на фронті на Донбасі вкрай важка", – констатував кореспондент BBC.

У населеному пункті станом на 2016 рік проживало близько 600 людей.

Село розташоване поблизу річки Мокрі Яли, тож у репортажі ідеться про міст через цю водойму. Окупанти не так давно підірвали греблю на цій річці, що на межі Запорізької та Донецької областей. Обидва її береги затопило.

За минулий тиждень в ході ведення наступальної операції Сили оборони звільнили сім населених пунктів. Українські воїни просунулися у донецькому і таврійському операційних районах.

Площа взятої під контроль території – 90 кв. км. Захисники звільнили Лобкову, Левадне, Новодарівку, Нескучне, Сторожеве, Макарівку і Благодатне.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти показали звільнене від росіян Нескучне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути