середа, 14 червня 2023 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США показали актуальні карти боїв в Україні
5

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Збройні сили України на фронті продовжують вести контрнаступальні операції, просуваючись одразу на декількох напрямках.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

Російська армія не проводила наступальних дій на лінії Куп'янськ ‒ Сватове. ЗСУ відбили російські атаки на Білогорівку, Роздолівку та Веселе.

На Донеччині наші воїни продовжували наступати на північному та південному флангах Бахмута. Російські сили 13 червня почали контратакувати в районі міста-фортеці.

Водночас ЗСУ просунулися на 250 м у районі Берхівського водосховища та на 200 м у напрямку Торецька. Тривають бої в районі Ягідного. Росіяни завдали невдалих наземних ударів у напрямку Оріхово-Василівки та Білої Гори. Російські сили безуспішно контратакували в напрямку Іванівського.

Російські джерела стверджують, що частини добровольчого загону "Невський" продовжують діяти на північних флангах Бахмута. Росіяни перекидають до Бахмута додаткові "елітні" десантні та піхотні сили.

Російські війська також перекидають додаткові сили з Херсонської області для посилення напрямку Авдіївка ‒ Донецьк. Українські військові відбили російські атаки на Авдіївку та Мар'їнку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ наступають на трьох напрямках ‒ ISW

Військове командування ворога перекидає особовий склад із Херсонської області. Російські війська не проводили підтверджених наступальних наземних операцій у районі Вугледара. Російське джерело стверджує, що підрозділи російського 68-го армійського корпусу ведуть артилерійський вогонь в районі Вугледара. На лінію Авдіївка ‒ Донецьк прибули чеченські підрозділи "Ахмат".

13 червня російські війська здійснили обмежені наземні атаки поблизу адміністративного кордону Донецької та Запорізької областей. Окупанти продовжували спроби відбити Макарівку, вели безуспішні дії у Времівці.

Українські та деякі російські джерела повідомляли, що станом на 13 червня українські сили зберігали свої позиції в Макарівці. Деякі російські блогери заявили про бої за населений пункт у ніч проти 13 червня. Населений пункт продовжує перебувати у "сірій зоні". Бої тривають поблизу Старомайорського та Урожайного. Російські сили нібито відбили дві українські атаки поблизу Рівнопілля.

За минулу добу на Бердянському напрямку ЗСУ просунулися на 500-1000 м, звільнивши до 3 кв. км території. 13 червня провели наземні атаки на заході Запорізької області.

Російські блогери стверджують, що українські війська вели наступальні операції поблизу П'ятихаток та Дорожнянки. Бої тривають на південь від Оріхова та поблизу Лобкового.

У Запорізькій області тим часом діють так звані добровольчі формування, зокрема батальйони "Крим", "Шторм Осетія", "Аланія" та "Сармат". Продовжують діяти підрозділи 58-ї загальновійськової армії, зокрема 291-й, 72-й і 429-й мотострілецькі полки.

Розпочалася 476-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

У Запорізькій області російські окупанти продовжують грабувати місцеве населення, повідомив 14 червня Генеральний штаб Збройних сил України. Ворог використовує для вивозу награбованого майна військовий вантажний транспорт.

Зокрема із селища Очеретувате, у напрямку міста Токмак зафіксовано рух російських автомобільних колон із награбованою побутовою технікою, меблями та іншим майном місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США показали актуальні карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути