субота, 12 листопада 2022 09:46

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ звільнили ще 11 населених пунктів на Луганщині – Гайдай

ЗСУ звільнили ще 11 населених пунктів на Луганщині – Гайдай
ЗСУ звільнили ще 11 населених пунктів на Луганщині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України на Луганщині звільнили вже 11 населених пунктів.

Про деокупацію регіону розказав 12 листопада голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Росіяни встигли підготувати масивні оборонні споруди в області. У захоплених селах поблизу лінії фронту окупанти виселили місцеве населення та розмістилися в їхніх будинках. Куди саме люди пішли майже взимку – ворогу байдуже", – ідеться у повідомленні.

Тим часом у тимчасово захоплених ворогом Лисичанську та Сіверськодонецьку ситуація критична – міста не готові до опалювального сезону.

"Місцеві жителі все частіше чують відлуння з фронту, а значить ЗСУ наближаються", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Луганщині крадуть обладнання з лікарень і ховаються по церквах

10 листопада підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, М'ясожарівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області.

На заході Луганської області ЗСУ продовжують вести контрнаступ на лінії Сватове ‒ Кремінна. Воїни просунулися на 2 км у невстановленому районі Луганської області. Українці продовжують обстрілювати основні шляхи постачання РФ.

Українські захисники на 31 жовтня звільнили дев'ять населених пунктів у Луганській області. На Луганщині зараз є дві найважчі ділянки: Кремінський і Сватівський напрямки. Кількість ворожих обстрілів за добу сягає сотень. Щодня росіяни до 10 разів намагаються прорвати оборону ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ звільнили ще 11 населених пунктів на Луганщині – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути