пʼятниця, 11 листопада 2022 08:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступ ЗСУ на Луганщині й штурм під Бахмутом: свіжі карти боїв від ISW
4

Збройні сили України звільнили Снігурівку на Миколаївщині та просуваються на Луганщині.

Російські окупанти тим часом розпочали будівництво лінії оборони в Криму і продовжують штурмувати Бахмут на Донеччині, свідчать мапи боїв від Інституту вивчення війни ISW. Російські війська продовжували авіаційні, ракетні та артилерійські удари на захід від Гуляйполя, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

На заході Луганської області ЗСУ продовжують вести контрнаступ на лінії Сватове ‒ Кремінна. Українські сили просунулися на 2 км у невстановленому районі Луганської області. Відбили атаки російських військ на Новоселівське та Макіївку, приблизно за 19 км на північний захід і за 21 км на південний захід від Сватового відповідно. Росіяни перекидають велику кількість боєприпасів і резервів у напрямку Сватове ‒ Кремінна. Водночас українські сили продовжують обстрілювати основні шляхи постачання РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Донбас: Генштаб повідомив останні новини

Українські військові звільнили Снігурівку на Миколаївщині та просуваються на Луганщині
Фото: understandingwar.org
Українські військові звільнили Снігурівку на Миколаївщині та просуваються на Луганщині
Українські військові звільнили Снігурівку на Миколаївщині та просуваються на Луганщині
Українські військові звільнили Снігурівку на Миколаївщині та просуваються на Луганщині

На півдні українські війська досягли значних успіхів на всій території Херсонської області. Минулої доби українські війська просунулися на 7 км і звільнили шість населених пунктів у напрямку Петропавлівка ‒ Новорайськ (у бік Берислава), а також звільнили ще шість населених пунктів у напрямку Первомайського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незламний Бахмут і сталеві захисники: неймовірні кадри бойових буднів "острожців"

Українські війська просунулися до Олександрівки та Станіслава, що приблизно за 33 км на захід від Херсона. Геолокаційні знімки підтверджують, що ЗСУ звільнили Снігурівку Миколаївської області, яка розташована приблизно за 43 км на північний схід від міста Херсон, а також сусідні населені пункти Василівку, Павлівку та Тамарине.

10 листопада українські сили продовжили успішну кампанію з перехоплення районів зосередження російських військових та об'єктів для підтримки контрнаступу в Херсонській області. Удар ЗСУ вразив російську техніку в Олешках.

На Донбасі російські війська продовжили наступ у районі Бахмута. Українські сили відбили атаки російських військ у районі Бахмута та Соледара, Кліщіївки за 6 км на південний захід, Майорська, Яковлівки, Андріївки та Білогорівки за 20 км на північний схід.

Російські війська, зокрема частини так званого 6-го "козачого полку" ЛНР, продовжували бойові дії на північний схід від Бахмута в Соледарі. Росіяни продовжили наступ у районі Авдіївка ‒ Донецьк. Український генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили атаки російських військ у районі Веселого, Невельського, Первомайського та Новомихайлівки по всій дузі західної околиці Донецька. Триває наступ і у західній частині Донецької області.

Окупанти розпочали будівництво оборонних укріплень другої лінії в Криму та на півдні України, що є стандартною військовою практикою. Росіяни також почали зміцнювати укріплення поблизу Мелітополя на Запоріжжі для захисту сухопутного коридору до півострова. Будівництво нових оборонних укріплень не є показником того, що російські сили розраховують захистити Крим від українського наступу в найближчому майбутньому.

Від 1 жовтня на Херсонському напрямку українські військові просунулись углиб на 36,5 км та звільнили до 1381 кв. км.

Загалом за цей час деокупували 41 населений пункт, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Facebook 10 листопада.

За його словами, тільки за 9 листопада на Херсонщині підрозділи Сил оборони взяли під контроль шість населених пунктів.

Станом на 15:20, 10 листопада українські військові звільнили Брускінське, Киселівку та Борозенське на Херсонщині. Про це свідчать оновлені дані карти Deepstatemap.

Також стало відомо, що села Бобровий Кут, Євгенівка, Павло-Мар'янівка, а також Павлівка на Херсонщині – знову під українськими прапорами.

Зараз ви читаєте новину «Наступ ЗСУ на Луганщині й штурм під Бахмутом: свіжі карти боїв від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути