понеділок, 17 липня 2023 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ звільнили на півдні 180 кв. км

ЗСУ звільнили на півдні 180 кв. км
У полон узяли 50 військовослужбовців ворога. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За тиждень у результаті наступальних дій Збройних сил України на певних ділянках є просування вглиб позицій противника від лінії нашої оборони. Загалом ЗСУ на сході і півдні звільнено майже 18 кв.км. В цілому звільнена площа за час наступу складає 210,5 кв.км.

Звільнені території за тиждень на південному фронті збільшено на 10,9 кв.км, повідомила 17 липня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. В цілому просування з часу наступу на півдні становить 9,25 км, а звільнена площа складає 179,5 кв.км.

"На Півдні Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Зокрема вели наступальні дії та мали успіх на напрямках: Макарівка, Старомайорське; Новодарівка, Приютне; Мала Токмачка, Новопокровка; П'ятихатки, Грозове", – йдеться у повідомленні.

У період з 10 по 16 липня на Таврійському напрямку було знищено:

134 одиниці ворожої ОВТ та 36 складів боєприпасів противника, а також два склади з пально-мастильними матеріалами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян в Україні перевалили за 238 тисяч

"Зокрема ліквідували: шість танків, 24 ББМ, 12 БПЛА, дві самохідні артилерійські установки 2С3 "Акація", самохідну артилерійську установку 2С7 "Піон", п'ять гаубиць 2А65 "Мста-Б", гаубицю 2С19 "Мста-С", чотири гармати "Гіацинт-Б", п'ять БМ-21 "Град", три комплекси дальнього візуального спостереження "Муром-М", чотири гаубиці Д-30, два ЗРК "Бук", два ЗРК "Стріла - 10", чотири станції РЕБ, переносна РЛС "Кредо-М", дві автоматизовані станції постановки перешкод Р330 "Житель" і автомобільну техніку", – додала Маляр.

Водночас у полон узяли 50 військовослужбовців ворога.

Триває 509-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом минулої доби на фронті відбулося 28 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ звільнили на півдні 180 кв. км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути