вівторок, 16 серпня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбивають наступ із боку Лисичанського НПЗ – Гайдай про ситуацію на Луганщині
3

На Луганщині росіяни ведуть масований наступ із боку Лисичанського нафтопереробного заводу.

Українські захисники його відбивають – за учора шість разів змусили ворога відступити, заявив 16 серпня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Росіяни використовують будь-яку можливість для подальшого наступу на окремих ділянках. Атакують по різних напрямках, аби витиснути Збройні сили України з оборонних укріплень. За учора шість разів наші бійці змусили противника відступити. Ще на трьох ділянках на межі Луганщини та Донеччини бої тривають і дотепер", – написав він.

Населені пункти та позиції українських військових ворог обстрілює з артилерії. Минулої ночі здійснили чотири танкові атаки та завдали чотирьох авіаударів. Не припиняється й ракетний терор. Одну із ракет противник спрямував на будівлю, де розташувалися поліцейські з Луганщини, які зараз базуються у сусідній області.

Українські захисники відбивають наступ з боку Лисичанського НПЗ
Фото: t.me/serhiy_hayday
Українські захисники відбивають наступ з боку Лисичанського НПЗ
Українські захисники відбивають наступ з боку Лисичанського НПЗ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи безжально вдарили по Донеччині: є жертви

Водночас на окупованих територіях посилили "мобілізаційні" заходи. Це обумовлено не лише значними втратами росіян на фронті, а й відсутністю мотивації воювати.

"Військові так званої ЛНР відмовляються йти виконувати накази на території "братського народу" – ДНР. Скаржаться, що погрозами, залякуванням, шантажем та оманою їх намагаються загнати туди, хоча територію ЛНР уже, як вони вважають, "звільнено", – ідеться у повідомленні.

Не виконуються й чергові обіцянки, яки окупаційна влада дає людям. Півтора місяця тому казали, що відновлять газ у нещодавно захоплених містах упродовж тижня.

"Звісно, це неможливо, зважаючи на обсяг розбитих обстрілами росіян комунікацій. І все, що вони змогли – до середини серпня завершити комплекс ремонтних робіт із відновлення пошкоджених у результаті бойових дій газових мереж у селах. Справа в тому, що в наведених населених пунктах активних бойових дій або не було зовсім, або завершилися вони ще навесні. Тобто, до села, де 300–400 хат, окупанти вели газ протягом чотирьох місяців. Із такими темпами міста очікує катастрофа", – додав Гайдай.

"Мобілізовані" в так званих ЛДНР чоловіки вважають себе "рабами" російських окупантів і раді потрапити в український полон, розповів полонений з ОРДО. Його насильно мобілізували і привезли в розташування російських військ під Сумами. Російські офіцери використовували їх для влаштування окопів, а у вільний час "виховували" за усіма законами дідівщини.

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків з так званої ДНР. Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР – Жіноча народна республіка.

Також відомо, що росіяни поповнюють свої лави людьми з інвалідністю. Загалом з ОРДЛО до лав терористів беруть всіх, кого вдалося спіймати. Їх кидають на передову як "гарматне м'ясо".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбивають наступ із боку Лисичанського НПЗ – Гайдай про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути