субота, 24 вересня 2022 07:44

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили російські атаки біля десяти населених пунктів - Генштаб

ЗСУ відбили російські атаки біля десяти населених пунктів - Генштаб
Авіація Сил оборони завдала 25 ударів по ворожих позиціях. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби українські війська відбили атаки росіян в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Зайцеве, Майорськ, Кам'янка, Авдіївка та Опитне.

Авіація Сил оборони завдала 25 ударів по ворожих позиціях. Про це у ранковому зведенні повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Підтверджено ураження 18 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та семи позицій зенітних ракетних комплексів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини з фронту: Генштаб попередив українців про загрозу

Підрозділи протиповітряної оборони знищили один гелікоптер, один літак та вісім безпілотників окупантів.

"Ракетні війська і артилерія уразили шість пунктів управління, понад 20 районів зосередження живої сили та техніки ворога, три позиції протиповітряної оборони та чотири склади з боєприпасами. Втрати живої сили та техніки уточнюються", - йдеться у повідомленні.

Противник намагається повністю окупувати Донецьку область та утримати захоплені території. Ворог обстрілює позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення, намагається відновити втрачені позиції, веде повітряну розвідку.

Українські воїни продовжують контрнаступ на сході України, де точаться запеклі бої. Збройним силам України вдалося прорвати оборону ворога на шляху до Лимана Донецької області. Такими є дані американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на 23 вересня.

Крах Росії у Харківській області став найбільшим ударом для Путіна у його кар'єрі. Посилення російських атак проти цивільних об'єктів в Україні може ще більше підвищити західну військову допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили російські атаки біля десяти населених пунктів - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути