неділя, 14 серпня 2022 08:13

ЗСУ відбили "безглуздий штурм" окупантів під Слов'янськом і ще на кількох напрямках – Генштаб

ЗСУ відбили "безглуздий штурм" окупантів під Слов'янськом і ще на кількох напрямках – Генштаб
Бої на Донбасі: росіяни повтікали на кількох напрямках після атаки ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ

У районі Долини Донецької області ворог намагався прорвати оборону українських підрозділів.

"Безглуздий штурм" наші воїни відбили, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 14 серпня.

"На Слов'янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків та реактивної артилерії неподалік Бражківки, Богородичного і Долини", – йдеться в зведенні.

Ситуація на східному фронті на 6:00, за даними Генштабу:

Донецький напрямок

Ворог обстрілював наші підрозділи із танків, ствольної та реактивної артилерії. Вів повітряну розвідку БпЛА. Так хотів вивідати маршрути логістичного забезпечення та об'єкти критичної інфраструктури.

Краматорський напрямок

Російські окупанти завдали авіаударів поблизу Спірного. Також спробували розвідати боєм в районі Серебрянки. Після вогневого ураження від наших воїнів, вдалися до втечі. Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення неподалік Спірного. Успіху не мав, відійшов. В районі Івано-Дарʼївки бойові дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це поразка України і Європи – Подоляк про можливі переговори з РФ

Бахмутський напрямок

З артилерії та танків ворог обстрілював цивільну інфраструктуру населених пунктів та позиції сил оборони. Завдав авіаційних ударів в районах Соледара та Веселої Долини. Вів повітряну розвідку БпЛА оперативно-тактичного рівня. Спробував розвідати боєм поблизу Соледара. Зазнав вогневого ураження та втік. Противник вів наступальні дії в районі Зайцевого. Успіху не мав, відійшов. Бої тривають.

Авдіївський напрямок

Окрім обстрілів низки населених пунктів з артилерії, терористи завдали авіаційних ударів біля Мар'їнки. Продовжили повітряну розвідку БпЛА. Вели штурмові дії в напрямках Красногорівки та Пісків. Успіху не мали, відійшли. В районі населеного пункту Первомайське бойові дії тривають.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили "безглуздий штурм" окупантів під Слов'янськом і ще на кількох напрямках – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути