вівторок, 19 липня 2022 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ щільним вогнем накривають окупантів на Донбасі. Вибивають з-під Слов'янська

ЗСУ щільним вогнем накривають окупантів на Донбасі. Вибивають з-під Слов'янська
Окупанти намагаються наступати на Слов'янськ. ЗСУ відбивають атаки. Фото: Генштаб

Противник намагається створити умови для відновлення наступу в напрямку Слов'янська. Після авіаційного удару неподалік Гусарівки окупанти спробували піти в наступ на цей населений пункт.

Наші воїни зустріли ворога щільним вогнем та відкинули загарбників назад. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Ворог обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії біля Великої Комишувахи, Долини, Чепеля, Дібровного, Новомиколаївки та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW повідомили, на захопленні яких міст зараз зосереджується Росія: подробиці

На Краматорському напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Білогорівка, Богородичне, Краматорськ, Райгородок, Донецьке, Верхньокам'янське, Спірне, Стародубівка, Сіверськ, Дронівка та Івано-Дар'ївка. З авіації вдарив поблизу Верхньокам'янського.

Ворог штурмував Спірне. Успіху не мав. Відійшов. Намагається вести наступ в напрямку Григорівки. Бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Бахмут, Новолуганське, Покровське, Вуглегірська ТЕС, Вершина, Весела Долина, Яковлівка, Берестове та Зайцеве. Авіаційні удари зафіксовано поблизу Вуглегірської ТЕС, Майорська, Торецька, Берестового, Соледара, Вершини, Шумів та Покровське.

Всі спроби штурму у напрямках населених пунктів Семигір'я, Вершина, Покровське та території Вуглегірської ТЕС українські воїни успішно відбили.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій противник не вів. Авіацією обстрілював поблизу Кам'янки.

Українські захисники відбивають російських окупантів на Слов'янському, Донецькому і Бахмутському напрямках. На Слов'янському воїни завдали втрат і відкинули противника назад, коли той намагався просунутися в напрямку Бражівки і Дмитрівки.

На Донецькому ворог продовжує спроби наступу в напрямках міст Бахмут і Сіверськ.

Окупанти намагалися штурмом покращити тактичне положення на напрямках Білогорівка – Григорівка, Золотарівка – Верхньокам'янське, Золотарівка – Серебрянка і Лисичанський НПЗ – Верхньокам'янське. Успіху не мали. Бойові дії тривають. На Бахмутському наші захисники відбили ворожий штурм у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ щільним вогнем накривають окупантів на Донбасі. Вибивають з-під Слов'янська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути