четвер, 02 лютого 2023 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ пішли в контратаку біля Вугледара: оновили карти боїв
5

Збройні сили України на Донбасі провели успішну контратаку біля Вугледара Донецької області.

Водночас росіяни у регіоні продовжують намагатися позбавити Бахмут постачання, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Окупанти також накопичують сили для спроби контратаки біля Кремінної на Луганщині.

Російські війська намагаються відновити втрачені позиції на лінії Сватове – Кремінна. Ворог продовжує накопичувати в цьому районі живу силу та військову техніку. Окупанти незначно просунулися в районі Кремінної. ЗСУ відбили атаки російських військ у районі Ямполівки в 16 км на захід від Кремінної у Донецькій області. Окупанти також завдавали ударів по українським шляхам постачання в цьому районі і просунулися в лісі на захід від Кремінної.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Донецький напрямок залишається напруженим. ЗСУ контратакували окупантів біля Вугледара. Російські війська продовжували наземні атаки довкола Бахмута 1 лютого.

У приватній військовій компанії "Вагнер" заявили, що станом на 1 лютого російські війська досі не взяли Бахмут в оперативне оточення і спростували повідомлення про те, що російські сили тримають під контролем село в 17 км на північ від Бахмута.

Геолокаційні бойові кадри показують, що окупанти трохи просунулися на північний схід від Бахмута в районі Червоної Гори та на північно-східній околиці Бахмута, а також на південь від Бахмута в районі Опитного.

Російські джерела продовжують стверджувати, що війська РФ просуваються на північний захід від району Кліщіївки, щоб перерізати трасу Т0504 Костянтинівка – Часів Яр – Бахмут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала, де в Україні йдуть найгарячіші бої: свіжа карта

ЗСУ здійснили контратаку в районі Вугледара на південний захід від Донецька. На кадрах із геолокацією видно, як підрозділи 40-ї бригади морської піхоти атакують українські позиції на південний захід від Вугледара. Російські сили продовжують використовувати термобаричну артилерійську систему ТОС-1А поблизу міста.

На півдні російські окупанти продовжують обстрілювати острови біля Херсона. Ворог завдавав ударів по островах у дельті річки Дніпро на Херсонщині, щоб не дати українським силам на них закріпитися. Водночас війська РФ навряд чи зможуть відновити втрачені позиції у регіоні, вважають аналітики.

Міністерство оборони Росії заявило, що армія РФ нібито знищила два моторні човни в районі озера Кругле, приблизно за 5 км на південь від міста Херсон. У Росії також заявили, що у Запорізькій області бойові дії йдуть по всій лінії фронту, але здебільшого зосереджені навколо Горіхова та Гуляйполя.

Розпочалася 344-та доба російського широкомасштабного вторгнення в Україну. Учора українські воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Площанка, Невське, Червонопопівка, Діброва, Кузьмине і Білогорівка Луганської області, а також Спірне, Білогорівка, Васюківка, Благодатне, Красна Гора, Бахмут і Кліщіївка Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ пішли в контратаку біля Вугледара: оновили карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути