Ексклюзиви
четвер, 15 червня 2023 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наступають на кількох напрямках: свіжі карти боїв
5

Збройні сили України продовжують на фронті контрнаступ щонайменше на трьох напрямках і 14 червня досягли певних успіхів.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

ЗСУ просунулися від 200 до 500 м на невстановлених ділянках Бахмутського фронту та від 300 до 350 м на невстановлених ділянках Запорізького напрямку на півдні. Продовжують контратаки на північно-західних, північно-східних і південно-західних околицях Бахмута.

Українські та російські джерела повідомили, що бої точаться на заході Донецької області. Зокрема у районі Макарівки, що безпосередньо на південь від Великої Новосілки, а також на заході Запорізької області на південь від Оріхова.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти показали звільнене від росіян Нескучне

Російські так звані воєнкори припускають, що сильні дощі і погана погода на півдні України могли знизити темп українських атак. Водночас погодні умови не завжди впливають на українські наступальні дії.

На Запорізькому напрямку ЗСУ пріоритетно завдають ударів по російських системах радіоелектронної боротьби (РЕБ). Ворожі засоби РЕБ мають вирішальне значення в ускладненні українських атак на цій ділянці фронту, вважають американські аналітики.

Ситуація на фронті нині дуже динамічна.

На декількох напрямках тривають наступальні дії Збройних сил України. Ворог також наступає на декількох напрямках, тому ЗСУ знаходяться одночасно в обороні, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наступають на кількох напрямках: свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути