четвер, 26 жовтня 2023 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наступають на двох напрямках: свіжі карти боїв
9

Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Фото: understandingwar.org/backgrounder
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв

Збройні сили України на фронті продовжують наступ на Бахмутському напрямку, зокрема поблизу Кліщіївки та Андріївки.

На Мелітопольському напрямку українські воїни також досягли часткового успіху на захід від Роботиного на Запоріжжі, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається напруженною.

Російська армія 25 жовтня провела наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове, але не зробила жодного підтвердженого просування. Окупанти безуспішно атакували поблизу Синьківки, Петропавлівки, Іванівки, Макіївки та Надії.

ЗСУ тим часом продовжували наступальні дії на Бахмутському напрямку поблизу Кліщіївки та Андріївки. Бої точилися також біля Хромового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики назвали кількість знищеної техніки РФ під Авдіївкою

Міністерство РФ стверджувало, що російські сили нібито відбили українські атаки поблизу Малоіллінівки , Андріївки, Курдюмівки та Північного.

У Генштаб ЗСУ повідомили, що українські війська відбили російські атаки біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Сили РФ атакували поблизу Берхівки.

Російські війська тим часом нібито просунулися на північний захід від Красногорівки в 5 км на північний захід від Авдіївки.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Степового, Авдіївки, Тоненького, Північного та Невельського. Частота російських штурмів поблизу Авдіївки зменшилася. Авдіївський породний відвал є спірною "сірою зоною".

ЗСУ контратакували та відтіснили сили РФ від населеного пункту Бердичів в 10 км на північний захід від Авдіївки.

Російські загарбники безуспішно атакували поблизу Мар'їнки, Побєди, Новомихайлівки та поблизу Водяного. Вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоукраїнки, Пречистівки, Староморського та Золотої Ниви.

25 жовтня українські воїни продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області та досягли підтверджених успіхів на Мелітопольському напрямку. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просувалися далі на захід від Роботиного. Досягли часткового успіху на захід від Вербового.

Українські сили відбили російські атаки біля Вербового та на південний схід від Малої Токмачки.

Російські джерела продовжували стверджувати, що українські війська утримують позиції в Кринках та біля Антонівського залізничного та автомобільного мостів.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. ЗСУ також ведуть штурмові дії південніше Бахмута Донецької області.

Українські війська завдають російським загарбникам значних втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Про це вранці 26 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наступають на двох напрямках: свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути