Ексклюзиви
четвер, 26 жовтня 2023 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики назвали кількість знищеної техніки РФ під Авдіївкою

За даними українських джерел, під Авдіївкою з 10 по 20 жовтня знищено понад 109 одиниць російської техніки.

Супутникові знімки, що свідчать про втрати загарбників опублікував український офіцер запасу. Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW)

Росія під Авдіївкою переважно втрачає бойові броньовані машини, такі як БМП-1 та БМП-2 та МТ-ЛБ. А також танки Т-72, ​​Т-64, Т-80, бронетранспортери та інші транспортні засоби.

Автор: twitter.com/TATARIGAMI_UA
  Показали супутникові знімки знищеної російської техніки біля Авдіївки
Показали супутникові знімки знищеної російської техніки біля Авдіївки

За оцінками аналітиків, втрати російської техніки в районі Авдіївки перевищили їхні втрати під час невдалої переправи через Сіверський Донець у травні 2022 року та, ймовірно, перевищать втрати в районі Вугледара в період з листопада 2022 року по квітень 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авдіївка може зникнути за два-три тижні

Цифри ще можуть зрости, адже близько десятка машин не включено до списку втрат через невідповідність зображень. Два інші незалежних джерела оцінюють, що російські сили втратили близько 200 військових машин біля Авдіївки.

Один з російських військових блогерів 24 жовтня заявив, що українські сили контратакували та відтіснили російські сили від Бердичів. Російські війська 25 жовтня вели наступальні дії в районі Авдіївки. Геолокаційні кадри показують, що війська РФ просунулися на північний захід від Красногорівки.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Степового, Авдіївки, Тоненького, Північного та Невельського.

Один з російських військовий блогерів 25 жовтня заявив, що війська РФ досягли "серйозного тактичного успіху" на підступах до Авдіївки та поблизу Степового та просунулися до залізничної колії на північ від Авдіївки.

Інший російський блогер писав, що війська РФ просуваються від Красногорівки до Новокалинового.

Російські сили також стверджують, що контролюють терикон Авдіївки. Однак, голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш спростував ці заяви та повідомив, що терикон є спірною "сірою зоною".

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. ЗСУ також ведуть штурмові дії південніше Бахмута Донецької області.

Українські війська завдають російським загарбникам значних втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Про це вранці 26 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики назвали кількість знищеної техніки РФ під Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути