четвер, 22 вересня 2022 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ намагалися прорвати оборону РФ навколо Лиману – ISW

ЗСУ намагалися прорвати оборону РФ навколо Лиману – ISW
Контрнаступ ЗСУ на Донбасі продовжується. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України продовжують активні контрнаступальні дії в напрямку Лиману Донецької області.

21 вересні наші захисники намагалися прорвати російську оборону навколо Ямполя – на південний схід від Лиману і в самому місті. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, тривають активні бої також у Дробишевому, що на північний захід від Лиману.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чекаємо звільнення Лимана – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

ISW нагадав, що Генштаб ЗСУ повідомив про те, що Збройні сили України відбили спробу окупантів атакувати поблизу Куп'янська на сході Харківської області вздовж річки Оскіл.

"Цей звіт свідчить про те, що російські війська, імовірно, обмежено намагаються загрожувати щойно відвойованим українським позиціям уздовж правого берега річки Оскіл", – пояснили аналітики.

За добу підрозділи наших військ відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Одрадівка й Новомихайлівка на Донеччині.

19 вересня стало відомо, що українські захисники взяли під контроль селище Білогорівка Сіверськодонецького району Луганської області. Збройні сили України очистили населений пункт від російських окупантів, які контролювали його.

12 вересня стало відомо, що село Богородичне у Святогірській громаді на Донеччині звільнене від російських окупантів, які зайняли його літом.

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, вважає нацгвардієць Віталій Марків.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ намагалися прорвати оборону РФ навколо Лиману – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути