вівторок, 13 вересня 2022 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Кириленко назвав першочергове завдання у звільнених містах і селах Донеччини

Кириленко назвав першочергове завдання у звільнених містах і селах Донеччини
Богородичне на Донеччині звільнили ЗСУ. 12 вересня над селом замайорів український стяг. Фото: скріншот з відео

Першочерговим заходом в деокупованих населених пунктах Донеччини буде евакуація.

Вона необхідна, оскільки ситуація в тих регіонах дуже складна. Про це під час брифінгу 13 вересня повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко, пише Gazeta.ua.

Зазначив, що зараз у Святогірській громаді, зокрема Богородичному, проходять стабілізаційні заходи. До них залучені правоохоронці, Служба безпеки України та Збройні сили України. 12 вересня стало відомо, що село Богородичне звільнене від російських окупантів, які зайняли його літом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До настання холодів з Донеччини слід евакуювати всіх дітей – ОВА

"Першочерговим заходом в деокупованих населених пунктах буде евакуація. Внаслідок бойових дій в частині з них жити вкрай важко", – сказав Кириленко.

З моменту запровадження обов'язкової евакуації вивезено понад 16 тис. людей. Але і до цього понад три чверті громадян були вивезені.

"Людей із Донеччини приймають в інших областях, де вони одразу отримують необхідну допомогу та встановлені державою виплати", – додав голова ОВА.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці на Кіровоградщину. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Уряд України запроваджує обов'язкову евакуацію жителів неокупованих районів Донеччини перед початком опалювального сезону. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук очолила координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів.

Після майже повної окупації Луганщини, росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

12 вересня росіяни вбили ще п'ять мирних жителів Донеччини. Ще 10 цивільних отримали поранення. Серед останніх – двоє підлітків.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко назвав першочергове завдання у звільнених містах і селах Донеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути