неділя, 31 липня 2022 22:11

Спецтема: Війна Росії проти України

З Донецької області евакуюють 250 тис. людей: розповіли подробиці

З Донецької області евакуюють 250 тис. людей: розповіли подробиці
Ірина Верещук розповіла про евакуацію на Донбасі. Фото: Кореспондент

З Донецької області мають виїхати більше 250 тис. людей. Створено евакуаційний штаб.

Загалом мають евакуювати більше 50 тис. дітей та більше 200 тис. дорослих, на брифінгу повідомила віцепрем'єр-міністерка України Ірина Верещук, інформує Gazeta.ua.

Вона порадила телефонувати в адміністрації, або писати онлайн в чат-ботах. Все буде фіксуватися в обласній військовій адміністрації.

"До таких людей приїдуть, заберуть, транспортуватимуть до місця евакуації. Це може бути автобус чи потяг. Потім їх привезуть, наприклад, сюди (в Кременчук, Полтавської області – Gazeta.ua)", – розповіла Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терор Донеччини: зросла кількість вбитих росіянами цивільних

По дорозі переселенцям зроблять все, щоб вони отримали довідку внутрішньо-переміщених осіб.

"На вокзалі їх зустрінуть і дадуть першу допомогу і фіндопомогу. Укрпошта вже це знає, як робити. Гроші є. Ми всі помилки минулих хвиль евакуацій врахували", – сказала міністерка.

Є люди, які відмовляються виїжджати, каже вона.

"Розуміємо, що хтось не хоче евакуюватися. Тоді там є певний формат відмови. Там персональна відповідальність. Але ще раз кажу, газу, опалення не буде, світла не буде", – наголосила Верещук.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів.

Минулої доби, 30 липня, окупаційні війська Росії завдали по Донецькій області 34 удари. Є жертви та поранені серед цивільних. Також 76 руйнувань.

Зараз ви читаєте новину «З Донецької області евакуюють 250 тис. людей: розповіли подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути