неділя, 31 липня 2022 10:54

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Ракети, РСЗВ та артилерія. Росія стирає з лиця землі Донеччину – фото
7

Фото: Нацполіція

Минулої доби, 30 липня, окупаційні війська Росії завдали по Донецькій області 34 удари.

Є жертви та поранені серед цивільних. Також 76 руйнувань, повідомила Національна поліція Донеччини в Тelegram.

"Зруйновано та пошкоджено 76 цивільних об'єктів – 42 житлові будинки, чотири поля з пшеницею та сільгосптехніку, ринок, їдальню, виробничий цех, трансформатор, гаражі, лінії електропередач", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Слов'янськ зі "Смерчів", є поранені: фото воєнних злочинів

За даними поліції, російська армія обстріляла 23 населених пункти.

Цілила у міста Авдіївка, Бахмут, Соледар, Костянтинівка, Краматорськ, Слов'янськ, Миколаївка, Красногорівка, Мар'їнка, Новогродівка. Також у селище Гостре та села Біла Гора, Вовче, Георгіївка, Катеринівка, Красногорівка, Максимільянівка, Миколаївка, Новожеланне, Олександропіль, Різниківка, Сокіл, Старомиколаївка, Щербинівка.

"Ворог застосував ракети, авіацію, артилерію, реактивні системи залпового вогню "Град" і "Ураган", – додали в повідомленні.

Поліцейські задокументували кожен злочин окупантів. Також відкрили кримінальні провадження за порушення законів і звичаїв війни.

30 липня росіяни вбили трьох мирних жителів Донеччини. Ще вісім людей отримали поранення, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко. За його даними, двоє людей загинули в Різниківці та одна в Майдані. Водночас неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Ракети, РСЗВ та артилерія. Росія стирає з лиця землі Донеччину – фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути