середа, 19 липня 2023 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ мають тактичні здобутки на фронті – карти боїв від ISW
6

Збройні сили України на фронті на Донбасі просуваються в районі Бахмута, де зайняли майже всі панівні висоти. Наші воїни продовжують активно просуватися в Запорізькій області, а росіяни досягли тактичних успіхів на лінії Куп'янськ-Сватове.

На ділянках фронту, де Сили оборони проводять контрнаступ, ЗСУ мають тактичні здобутки попри активізацію операцій окупаційних російських військ, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Українські сили провели контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту на тлі активізації російських наступальних операцій. Мали тактичні здобутки вздовж кордону Харківської та Луганської областей 18 липня.

Російські війська тим часом провели ударну кампанію нібито проти українських військових об'єктів на півдні України як явну помсту за атаку на Керченський міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні трупів і гори металобрухту: оновили втрати росіян за добу

Армія РФ останнім часом активізувала наступальні операції в районі Куп'янська (між північно-східною Харківською та північно-західною Луганською областями).

Російські війська хочуть таким чином відтягнути українські резерви в район Куп'янська і відвести їх від критично важливих ділянок розвитку бойових дій, на яких українські війська ведуть контрнаступ.

Розпочалася 511-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де протягом минулої доби відбулось понад 20 бойових зіткнень, повідомив уранці 19 липня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мають тактичні здобутки на фронті – карти боїв від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути