Ексклюзиви
пʼятниця, 28 червня 2024 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник готував прорив окупантів на Донеччині

Зрадник готував прорив окупантів на Донеччині
СБУ затримала агента російського спецназу, який готував прорив окупантів на Донеччині. Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента, який шпигував за Силами оборони на Донеччині.

Фігурант розвідував місця базування особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Покровському напрямку, де тривають безперервні бої, повідомила 28 червня пресслужба СБУ.

"СБУ затримала агента російського спецназу, який готував прорив окупантів на Донеччині. Найбільше ворога цікавили локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії. Ця інформація була потрібна окупантам для підготовки нових наступів і прориву оборони ЗСУ. Для збору відомостей агент пішки обходив місцевість, де фіксував потрібні йому локації. Отримані координати він позначав на гугл-картах", - сказано в повідомленні.

Служба безпеки затримала фігуранта у його власному помешканні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник готував удари РФ по українській ППО

СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

Ворожим поплічником виявився мешканець Мирнограда, працівник приватної охоронної компанії. У квітні цього року чоловіка дистанційно завербував спецпризначенець Росгвардії, який співпрацює з воєнною розвідкою РФ. Його особу вже встановлено Службою безпеки.

"У поле зору окупантів зрадник потрапив як активний користувач проросійських телеграм-каналів, де залишав свої антиукраїнські коментарі. Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором. Слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру", - звітує відомство.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. За вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник готував прорив окупантів на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути