вівторок, 20 березня 2018 14:17

"Знищили бойовиків та БМП" – волонтер розповів про запеклий бій
4

Знищені цілі бойовиків.
Фото: Facebook.
Знищені цілі бойовиків.
Знищені цілі бойовиків.
Знищені цілі бойовиків.

Терористи, які дислокувалися поблизу міста Калинове, 2 березня 2018 року обстріляли українських бійців 1-го батальйону 54-ї бригади, розташованих в селищі Троїцьке.

Обстріл вівся з мінометів калібру 120 мм і БМП-2, написав волонтер Юрій Мисягін на своїй сторінці у Facebook.

"Керівництво батальйону віддало наказ виявити точне знаходження вогневих позицій терористів, з яких проводили обстріл наших позицій. У результаті спостереження з'ясували, що обстріл проводили з двох точок: з однієї обстріл вели з БМП-2, під іншим кутом - з міномета 120-го калібру", - розповів він.

За його словами, оскільки БМП-2 перебувала ближче до наших позицій і вести коригування по ній було вигідніше, з бойового погляду, від одного з командирів надійшло розпорядження точно виявити і знищити ціль.

"Отримавши координати цілі, два розрахунки СПГ 1-го батальйону зайняли бойові позиції і приготувалися виконувати наказ. Наші спостерігачі побачили, що ворожий екіпаж на заїхав в укриття (капонір) і побіг у будинок, можливо, для поповнення додаткового боєкомплекту. У цей час віддали наказ на відкриття вогню і знищення цілі", - розповів віолонтер.

Він зазначив, що після нанесення вогневого удару по цілі, були знищені:

- будівля з особовим складом;

- особовий склад противника 1-200. 4-300;

- БМП-2 противника.

"У знищенні особового складу та броньованої техніки терористів, брали безпосередню участь бійці 1-го батальйону 54-ї бригади, що відповідно оформили в паперах і повідомили наверх. Час минув, документи зібрали, оформили все, як годиться, описали всі подробиці бою, хто брав участь, хто за що відповідав, і подали весь цей пакет документів на сектор. А сектор з якоїсь незрозумілої причини уперся і не пропускає ці документи далі. І все", - додав волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Росії не такі ідіоти, щоб витрачати гроші на терористів" - ЛДНР фінансував Янукович і "друзі"

"Ініціатива карається": НАТО допоможе ЗСУ у всьому, крім "філософії" - Тимчук. У Києві відбулася зустріч групи народних депутатів з представниками штаб-квартири НАТО, на якій обговорили пропозиції експертів Альянсу з реформування сектора нацбезпеки і оборони України.

Зараз ви читаєте новину «"Знищили бойовиків та БМП" – волонтер розповів про запеклий бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути