вівторок, 20 березня 2018 09:54

"Ініціатива карається": НАТО допоможе ЗСУ у всьому, крім "філософії" - Тимчук

"Ініціатива карається": НАТО допоможе ЗСУ у всьому, крім "філософії" - Тимчук
НАТО співпрацюватиме зі ЗСУ, стало відомо, за якими напрямами. Фото: Куля News

У Києві відбулася зустріч групи народних депутатів з представниками штаб-квартири НАТО, на якій обговорили пропозиції експертів Альянсу з реформування сектора нацбезпеки і оборони України.

Зокрема, у сфері "командування і управління" (С2), "командування, управління, зв'язку, збору та комп'ютерної обробки інформації, розвідки, спостереження" (C4ISR), "об'єднаної розвідки, спостереження і рекогносцировки "(JISR), повідомив координатор проекту "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"Реформування оргштатної структури, технічне оснащення, ресурси відіграють найважливішу роль, і НАТО в цьому допомагає і обіцяє і далі надавати допомогу (в т.ч. по лінії цільового Трастового фонду Україна-НАТО С4). Однак є напрям, де нам ніхто не допоможе, якщо ми самі не зробимо "революцію". Це - "філософія" організації командування і управління. Як справедливо зазначають експерти НАТО, багато в чому у нас в цій сфері зберігаються "пострадянські" принципи", - написав Тимчук.

За його словами, зараз в українській армії - жорстка централізованість і розподіл прийняття рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО переїжджає в нову штаб-квартиру за 1,2 млрд євро

"Рішення приймають в основному "нагорі", причому і ті з них, які можуть приймати командири середнього, а то і нижчої ланки. Недостатнє заохочення розумної і необхідної ініціативи "внизу" (як кажуть в нашій армії, "ініціатива карається"), система управління в цілому не спрямована на оперативне прийняття рішень і не є "динамічною". Міняти цю ситуацію, очевидно, слід комплексно. Від змін до загальновійськових і бойових статутах до методики підготовки в навчальних центрах та військових вузах, щоб новоявлені сержанти і лейтенанти вже були носіями нової "філософії", - додав він.

Країни НАТО повинні нарощувати оборонний потенціал, адже їм загрожує "агресія та непередбаченість" Росії. Таку заяву зробив генсек альянсу Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «"Ініціатива карається": НАТО допоможе ЗСУ у всьому, крім "філософії" - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути